Kopparring – Jag vill bo i en svamp

Silver är mitt absoluta favoritmaterial. Men jag blev sugen på att testa att arbeta med andra metaller. Koppar är ganska snyggt. Satt och bläddrade i en stor härlig bok med ringar i olika stilar genom historien (The Ring). Där fanns en skojig ring med ett hus och jag tyckte att det var en fantastisk idé som jag genast började jobba med. Är så förtjust i runda former så idén blev tillslut ett svamphus. Det är till att göra pappmallar, klippa, borra, såga och löda hit och dit. Smälte ned små ploppar att ha på taket, de ville så gärna rulla av när jag skulle löda dem och under kratsningen efteråt så det tog en del “göra om” att få till det. Tillslut blev det bra. Ingen liten vardagsring inte, den tar plats, slår i saker och jag måste vrida på ringen för att få ned handen i en ficka. Men åh så fräck den blev!

 

 

 

Ibland när jag har ringen på mig får jag dendär låten i huvudet: “Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp!”. Och den är ju lite skojig så den blir man på bra humör av.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Kreativt, Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *