Kontraströntgen

Lillens smärtattacker har blivit värre. Speciellt om morgnarna kan de vara allt längre. Många gånger har han fått attacker just som vi ska iväg med storasyster till dagis, ofta i bilen så att jag får sitta med honom i knät framför ratten. Det blir allt svårare att komma iväg till dagis, vi kommer sällan i tid.

Det känns alltmer som att det har med tarmarna att göra. Attackerna startar ofta med sur uppstötning eller kräkreflex. Och man känner ofta hur det bubblar i magen under attackerna. Men magen känns mjuk. Han spyr fortfarande ganska mycket på en gång trots att han är över ett år. Han får sedan några månader Movicol för att bajsa (många med DS kan ha tendens till hård mage). Vi får hela tiden reglera det utefter hur mycket han bajsar. Nu har vi börjat ge oftare, känns som att han bajsar för sällan och det där trycket i tarmarna borde ju gå nedåt och inte uppåt.

Attackerna har ibland börjat bli allt längre, upp till 30-40 minuter. Såklart fick han en 30-minutersattack samma morgon som vi skulle på kontraströntgen av mage och tarm så att vi kom försent. Ännu en heldag på sjukhuset. Detta gjorde vi också för något år sedan innan han blev opererad. Han får dricka kontrastvätska – via sin knapp då – och sedan tar man i omgångar flera röntgenbilder för att se hur vätskan tar sig nedåt genom mage och tarm. Fyra gånger med allt längre mellanrum fick han komma in och bli vriden och vänd på. Det gick förvånansvärt bra. Han som börjat bli rädd för främlingar var på strålande humör och charmade sköterskorna som hjälpte till att vrida honom. Lite störd blev han ju förstås men bara lite. Jag lyckades hålla hans ben hyfsat stilla, inte så hårt att han blev upprörd, efter ett antal undersökningar lär man sig vad som är lagom. Nu väntar vi bara på svar. Måtte det visa något om vad som är fel.

Glad i gymet

Har ingen lust att ta en ledsenbild. Bara han får må bra så är han ju så himla glad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kontraströntgen

  1. Pingback: Smärtattackernas orsak, ett bajsigt blogginlägg | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *