Kalljäst bröd

  • ½ paket jäst
  • 5 dl vatten
  • lite salt
  • 1-2 msk olivolja
  • 12 dl rågsikt eller lantbrödsmjöl 4 sädesslag (som jag använde, går säkert bra med andra sorter med)

Garnering:

  • En skvätt olivolja
  • En liten näve flingsalt
  • Örtkryddor

Degen behöver inte knådas, bara att blanda i bunke. Ställ övertäckt i kylen över natten. På morgonen: sätt ugnen på 225c. Kavla ut på bakbordet och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, gör lagom stora skåror med vass kniv. Skvätt över lite olivolja (håll ett finger över hålet för att reglera skvättmängden),  örtkryddor och flingsalt. Sätt in i ugnen i 20 min. Perfekt för nybakat bröd till frukost! Tänk det kanske man kan baka varje helg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *