Julgodis

Jag har gjort 3 sorters julgodis. Det behövdes för Fudgen är nästan slut, god var den . . . Julgodis slår köpegodis med hästlängder! Tänk vad mycket goda recept en kan hitta på bloggar! Det finns en del gottegrisar därute.  Igår nallade vi lite av sambons julklappschoklad från jobbet, men asken med wienerchoklad vågade vi inte öppna för då vet man ju hur det går. Den försvinner i ett nafs! smälter bort i munnen . . .

Använde såklart havregrädde i recepten och det funkar utmärkt!

Saffranskola Gjorde några med och några utan kokos  för jag kan inte bestämma mig  för vilket som blir bäst.

Polkaknäck ja det blev lite kladdigt för det började liksom stelna på slutet eftersom jag höll på att glömma det viktigaste, polkagrisarna, så allt fick värmas om utom det som blev kvar i botten av såskannan. Läste ett så bra tips till receptet om hur en flyttar över knäcken: “Ett superbra sätt är att först hälla över smeten i en såskanna som sköljts ur med kokande vatten, för att lättare pricka knäckformarna.” Det var mycket lättare och snabbare.

Lingonkola  Jag silade aldrig lingonen (varför ska man det?) utan använde allt. Och till och med tomten tyckte att det blev gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

One Response to Julgodis

  1. Haha X) Fint prickat 😛 Jag blir sugen på knäck, och jag har inte gjort några :S aa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *