Inte som andra mammor

Det gör inte så mycket att Lillen är annorlunda från de andra barnen. Men jag känner alltmer av att jag är annorlunda än de andra föräldrarna, för jag har inget jobb. Andra frågar vad jag jobbar med och jag svarar saker i stil med “Jag har inte jobbat sedan vi flyttade hit” – och då tror alla att jag bara inte fått jobb ännu, eller “nej jag har inget jobb” – och då förutsätter alla att jag är föräldraledig. Och så kommer frågan om vad jag jobbat med förut. Jo jag har jobbat på förskola och som personlig assistent. Fast det var ju ett tag sedan, men arbetsträningen på förskola var ju inte så länge sedan i och för sig. En del frågar också om storasyster går på förskolan 15 timmar  i veckan (som barn till föräldralediga ofta får göra) och nej det gör hon inte. Bara en förklarade jag att jag är sjukskriven så vi har rätt till heltid (fast hon går mindre). Varför säger jag inte som det är? jag tycker ju det är så jobbigt när andra bara förutsätter att alla jobbar när det långtifrån är så. Varför klämmer jag inte käckt ur mig “Nej jag är långtidssjukskriven för jag är ett psykfall, så det är bäst att du aktar dig för jag kanske bits, höhö!” eller “Nej jag är långtidssjukskriven för jag lever med de stora folksjukdomarna ångest, depressioner och utbrändhet.” De flesta brukar ju ändå känna någon som lider av det eller har haft en del av skiten själva.

Lillen i sängen

Lille vännen. När man har bar får man många gånger lägga sina egna problem åt sidan, eller kämpa på ändå, och det går ofta för att man har barnen som morot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Inte som andra mammor

  1. Anna says:

    Hej. Åh vad man känner igen detta. Du får försöka lära dig att strunta fullständigt i vad alla tycker och tänker. De kommer aldrig förstå vad du går igenom. Det är bara så. Man kan faktiskt någon gång svara med något liknande sätt du skrev uppe, för man inte orkar vara snäll hela tiden och bry sig om vad andra tycker sedan om dig. Styrka till sig och sin familj.

    • TantMango says:

      Skönt att inte vara ensam. Ibland tror jag att jag har lärt mig men så kommer en i nya situationer och då är man ovan och osäker igen. Jag är inte bra på nya människor och måste liksom tänka till för att komma på hur jag ska vara, att inte bry sig t.ex. Tack för peppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *