Ingefärskola

Har börjat få julkänslor redan, vet inte vad det är med mig. Men visst behövs det saker som piggar upp i höstfukten och blåsten. Julgodis finns ju t.ex. så många goda spännande sorter att göra så då är det väl bättre att börja tidigt så att en  inte sitter där med femtioelva kolor på en gång. Pratade häromdagen med en bekant om hur otroligt gott det är med ingefära! Allt möjligt gott kan man ha det i! Kläckte den goda (i dubbel bemärkelse) idén att jag skulle göra ingefärskola. Så när mina silversmidesplaner i fredags gick om stöpet så fick jag julklänsla, hoppade in i en affär och köpte färsk ingefära och julmust. Det är ju ändå November. En stund senare hade jag hittat på ett nytt recept på ingefärskola. Undrar mest varför jag inte kommit på detta tidigare. Den är ju fantastiskt god!

Recept:

Koka 2 dl havregrädde, 2 dl socker och 2 dl ljus sirap i ca en halvtimma tills kolan klarar kulprovet (= det går att droppa lite i en skål kallt vatten och forma till en kula). Häll strax innan kolan är klar i ca 3 msk riven färsk ingefära och blanda runt. Vik upp kanterna på ett bakplåtspapper ca 20×30 cm och häll på kolan. Låt stelna och skär i bitar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *