Ibland får man låta bli att göra det som anses bra, och bara slappna av istället

På eftermiddagarna är jag ofta så himla trött. Men man får liksom gå in i andra andningen eller vad det heter för då är det dagishämtning, hänga med energiska Lillan och fixa hushållet som gäller. Ibland frågar sambon om vi ska med och gå i friluftsområdet när han skjuter båge. Då vill jag vara en duktig mamma och få ut barnet i naturen, och det heter ju att man själv ska må bra av motion och natur. Hon är lika energisk hemma så då känns det som att man lika gärna kan följa med. Vila får man ändå inte. Utmaningen är väl mest att hinna gå en runda utan att stanna tusen gånger så att det inte blir försent att komma hem, käka och få barnet i säng i tid (annars får jag dåligt samvete när hon är svårväckt dagen efter). Jag stressar upp mig med en treårstrotsig som vill kolla in varenda myra, pinne, fågel osv. dålig kombination. Så den dagen hon bara ville kasta sten i bäcken så sket jag i “man-borde-motionera-för-då-mår-man-bra-hetsen” och satt bara där med henne. Kände hur himla slut jag var och hur skönt det var att bara få sitta i gräset och titta på en bäck och en helnöjd unge.

Ibland ska man inte göra allt det där som man ska göra för att må bra och vara en bra förälder. Ibland är det faktiskt bättre att låta bli. Att få slappna av lite.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Acceptans, Barn, föräldraskap, Mindfulness, Mående, livsvisdom and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *