Höstgryta allt-i-ett

En mustig värmande höstgryta som inte kräver några tillbehör för allt finns redan i. Blir en ganska rejäl sats.

Koka ca 125g sojastrimlor i några minuter så att de blir mjuka. Pressa ut vattnet genom att trycka sojabitarna med en skål i en sil eller durkslag. Stek dem i olja tills de får lite färg. Krydda med buljongpulver på slutet.

 

 

 

Skala och hacka 2 gula lökar och 3 vitlökar.

 

 

 

 

 

 

Skala 1 palsternacka, ½ kålrot och ½ rotselleri och dela i bitar. Borsta eller skala 7-8 potatisar och 2 morötter och dela i bitar. Dela 400-500g brysselkål i bitar.

 

 

Lägg allt utom sojabitarna i en rejäl kastrull tillsammans med vatten som knappt täcker. Lägg i 3 lagerblad, 14 enbär, 1 liten kanelstång, en liten näve timjan, några “skruvningar”vitpeppar, några teskedar buljongpulver, några teskedar gelé, en skvätt valfri vinäger och en skvätt kinesisk sojasås. Koka upp och låt koka på låg värme under lock i 1-2 timmar. När det är en liten stund kvar, lägg i sojabitarna. Tillsätt mer vätska om det behövs men det ska inte vara som soppa. Smaka av och krydda ev. Klart!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *