Hemgjord snabbpizza

Idag har vi söndagsmyst framför teven och Svt-play med min hemgjorda pizza på sådant vi hade hemma. Lillan åt bara toppingen, gottegrisen där! :

Deg:

  • 10 dl vetemjöl
  • 1 dl kikärtsmjöl (blir saftigt och gult)
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • några nypor “Herbes de provence” (oregano, basilika, lavendel, timjan, rosmarin)
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 2 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i olja och vatten till en deg som är varken torr eller kletar. Degen blir alldeles gul och härlig! Låt gärna stå kallt en stund.

Att ha på pizzan:

  • Ketchup med låg sockerhalt (snabbt och lätt!)
  • Sojafärs stekt med tacokrydda och majs
  • Strimlad rödlök
  • Ljusgrön Dolmapaprika (vanlig går också bra)
  • Skivad körsbärstomat
  • Skivad inlagd vitlök i chilimarinad
  • Cocktailkapris (stora och mumsiga!)
  • Gröna oliver
  • Strimlad soltorkad tomat i olja, ringla gärna lite av oljan över pizzan
  • Lite färsk persilja
  • En massa oregano

In i ugnen på 225c i ca 20 minuter.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *