Idag har vi söndagsmyst framför teven och Svt-play med min hemgjorda pizza på sådant vi hade hemma. Lillan åt bara toppingen, gottegrisen där! :
Deg:
- 10 dl vetemjöl
- 1 dl kikärtsmjöl (blir saftigt och gult)
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
- några nypor “Herbes de provence” (oregano, basilika, lavendel, timjan, rosmarin)
- 2 dl kallpressad rapsolja
- 2 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i olja och vatten till en deg som är varken torr eller kletar. Degen blir alldeles gul och härlig! Låt gärna stå kallt en stund.
Att ha på pizzan:
- Ketchup med låg sockerhalt (snabbt och lätt!)
- Sojafärs stekt med tacokrydda och majs
- Strimlad rödlök
- Ljusgrön Dolmapaprika (vanlig går också bra)
- Skivad körsbärstomat
- Skivad inlagd vitlök i chilimarinad
- Cocktailkapris (stora och mumsiga!)
- Gröna oliver
- Strimlad soltorkad tomat i olja, ringla gärna lite av oljan över pizzan
- Lite färsk persilja
- En massa oregano
In i ugnen på 225c i ca 20 minuter.
