Helgmat

På helgerna vill vi gärna ta det lugnt och orkar inte alltid laga någon avancerad mat. Då brukar vi slänga ihop lite goa grejer på en långpanna och ugnssteka i oliv eller rapsolja. Det kan vara alla möjliga rotfrukter, potatis, bakpotatis, potatiskroketter, rösti, pommes frites, kålsorter, rödbeta, svamp, paprika, tofu, sojabitar, tzay, olika löksorter, vitlök m.m. En gång plockade vi en jätterödbeta på självplock som sambon stekte i grillpannan. Det är bara i slänga ner i en plåt vad man har hemma och dänga in i ugnen. Krydda antingen med olivolja, svartpeppar och örter eller rapsolja och lite hetare kryddor + ev sesamfrön. Ibland kan man göra en liten sås med smaksatt grädde (typ örter och citron) eller ha sötsur chilisås och kikkomansoja till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *