Gratisloppis i år igen

Var ju på gratisloppis häromveckan. Samma som förra året. En sån himla bra grej! Var jätteskönt att bli av med en hel massa grejer. Och få sånt som är nytt och fräscht för oss!

En stor fluffig t-shirt, kommer bli snygg med ett skärp runt.

Musse Pigg gillas av Lillan, den kan hon ha när hon blir lite större.

Härligt åttiotal och härligt rosa!

Orange är en himla läcker färg. En stor skjorta kommer bli snygg med ett skärp.

Öron till Lillan, Fräckt!

Något att göra lappteknik av.

Alldeles oväntat hittade jag en mintig vårjacka.

En utställning jag såg en gång på Göteborgs stadsmuseum om andra vågens kvinnorörelse på 60-70-talet. Var sugen på att köpa denna top och ångrade mig när jag inte gjorde det. Men här kom den! Häftigt att känna stolthet och tacksamhet för de som kämpade före oss och gav våra liv bättre förutsättningar. Ett fantastiskt arv att förvalta!

En såndär kofta som är liksom fyrkantig. Osäker på om jag gillar det för jag vill kunna knäppa, men man kan ju ha en brosch. Snyggt röd i alla fall.

En liten elefant till någon liten.

En fin pyjamas satt den på.

Tyg kan man alltid skaffa att sy något av i framtiden…

Randigt är snyggt!

En vit linneklänning är ljust och fräscht! Först fick jag inte ens upp dragkedjan och tänkte att den var då gjord för småbröstade. Men som tur var såg jag att någon hade sytt in den på sidorna, så det var bara att sprätta upp. Kul att den ändå passade!

Böcker som verkade roliga. Speglingar av det förflutna handlar om gamla kulturer och innehöll en del smycken, inspiration! Boken “Pion” tog jag för att den var skriven av Pearl Buck, en kvinnlig nobelpristagare (1938) som jag läst tidigare. Hon skriver ofta om Kina  där hennes föräldrar missionerade. Susanne Brögger lockar ju eftersom hon skrivit bl.a. en feministklassiker, “Fräls oss ifrån kärleken”. “Sommarsquash tokolosh!”  lät spännande. Djurboken innehöll barnsagor som verkade kul för Lillan när hon blir större, och om gammal djurrättare ville jag såklart ha en praktisk djurrättsbok.

Detta kan vara min nya favoritklänning. Jag bara såg ett lila tyg med vita prickar och reagerade, grabbade tag i det och drog. Någon annan gjorde samma sak men jag fick bättre grepp än henne och fick tag i den. Hon stod och tittade på mig om jag verkligen skulle ha den och det skulle jag. Kände mig så elak men jag ville så gärna ha den. Jag fick ju tag först.

Barnsakerna gick åt som glass i öknen. Men de fräcka hammarhajarna och en xylofon norpade jag. Det instrumentet bankas det en del med här hemma.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Kläder, smycken, accesoarer, Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *