Gamla året och nya året

Jag har bävat för att summera det gångna året för det blev inte så bra som jag velat, jag väntade på att få komma någonstans(=jobb) och mådde dåligt av oro och frustration att inte göra det. Året i korthet:

Var hemma med lillan. Fick efter 7 år äntligen börja gå hos en riktig psykolog (snacka om att man inte ska ge sig!). Började arbetsträna på ett förberedande ställe, hoppade runt på textil (lappteknik), data och second hand-affär. Fick efter ett gäng jobbiga nervösa möten ändå inte komma vidare till en riktig arbetsplats. Kämpade mycket med oro, nervositet och ångest. Sambon var föräldraledig med lillan dom dagar i veckan jag var borta. Det+ att bilen var sönder, katten sprang bort och kom tillbaka utmärglad och infekterad kostade mkt. Det har varit ett ekonomiskt tufft år och sådant tär på vemsomhelst. Samtidigt vet jag att jag och sambon trots vardagsirritation, trångboddhet och sömnbrist har ett kärleksfullt och starkt förhållande som håller ihop i hårda tider. Vi skaffade familjebil men har inte fått sålt den gamla vilket lagt sig som en sten på mina axlar för den står där och kostar pengar. Gick på kreativ sommarskola som bl.a. fick mig att våga måla och visa det för andra (!). Tack vare allt veterinärbesökande kom jag över min ångest för att köra bil, och insåg att när man kör vilse kommer man rätt tillslut (om man följer skyltarna). Jag har varit på hela 3 bröllop och det har varit underbart att se så mycket kärlek, det ger hopp i en hård värld. Började på yoga blandad med mindfulness. Vissa stunder kunde jag må ganska bra och njuta av tillvaron med min älskade familj (vet inte om det är p.g.a. yoga, mindfulness, några år av försök att tänka positivt, slappna av, min lilla familj, annat eller en blandning). Min dotter har utvecklats något oerhört: pratar, springer, går, klättrar, sjunger, dansar och förstår. Hon började på förskola, trivs jättebra och är så social. Älskar henne bara mer för varje dag, hon och sambon ger mig styrka. Började med bloggen och mådde bättre av det, fick något att fokusera på. Jag har ju alltid gillat att skriva. Vågade drömma lite mer om krönikejobb, skrivande och silversmidande. I år hoppas jag att drömmarna blir sanna. Såhär blir det:

Jag får mitt drömjobb och en trygg ekonomi som ger oss råd och möjlighet att käka ekologiskt och hälsosamt, pyssla med våra hobbies, resa ibland och umgås med nära och kära. Vi flyttar in i vårt drömhus där vi inreder mysigt och trivs utmärkt. Jag mår bra och trivs med tillvaron.

 

Hur var ditt år? Hur blir detta år för dig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *