Fudge

Är nog mitt absoluta favoritjulgodis. Det kan vara lite knixigt att få till rätt konsistens men o så gott det blir när en lyckas!

  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 dl soja- eller havregrädde
  • 2 dl sirap
  • 50 mjölkfritt margarin

Blanda allt i en kastrull eller stekpanna. Koka på svag värme i ca en timma. Gör kulprovet, det ska bli en sockrig konsistens (är det segt som kola ska det koka mera). Var uppmärksam för det kan gå snabbt när konsistensen börjar ändras. Häll  snabbt ut på en bakplåtspappersklädd plåt (stelnar snabbt). Platta gärna ut med en slickepott med lite vatten på så att det inte fastnar. När det stelnat är det bara att skära i bitar, stoppa i munnen och säga mmmmmmmmm!

 


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

One Response to Fudge

  1. Pingback: Julgodis | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *