Frallor med råg, tranbär, solrosfrön, pumpafrön och äpple

Det godaste brödet är hembakat. Det bevisas gång på gång. Bara att stoppa i en massa gott så blir det smaskens. Häromdagen gjorde jag sketagoda frallor:

  • 50g jäst
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 6-7dl havre eller sojamjölk
  • ½ dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • en rejäl näve torkade tranbär
  • en rejäl näve solrosfrön + mer till garnering
  • en rejäl näve pumpafrön
  • 2 rivna äpplen
  • ca 5 dl Grovt rågmjöl
  • ca 5 dl Fint rågmjöl
  • ca 5 dl Vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till 37c (fingervarmt). Häll över jästen och rör tills det löser sig. Tillsätt sirap och salt och rör om. Tillsätt solrosfrön, pumpafrön, tranbär och äpple. Blanda. Häll i mjölet. Knåda och tillsätt så mycket mjöl som behövs för en smidig deg. Jäs i 20-30 min under bakduk. Dela upp och rulla frallor. Sätt på ugnen på 200c. Jäs under bakduk 30 min. Pensla frallorna med havregrädde och strö över solrosfrön. In i ugn ca 25 minuter. Svalna på galler under bakduk. Ät helst varma med bara smör och njut!

Frallor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *