Färssås med spaghetti

Denna sås är ljuvligt god om du frågar mig. Ungefär samma recept som när jag var liten men jag har gjort den vegetarisk och gjort om lite. Jag kan äta hur mycket som helst av denna utan att tröttna.

  • Spaghetti
  • Sojafärs (fryst eller torr  – som kokats och pressats ur vatten ur  i en sil/durkslag/potatispress.)
  • Gul lök, hackad
  • Kinesisk sojasås (sådan med svamp i)
  • Tomatkross
  • Vatten
  • Salt och svartpeppar
  • timjan
  • Ev grönsaksbitar (här är t.ex. fryst ärter majs och paprika)

Koka spaghetti enligt anvisningar. Stek löken lite snabbt, tillsätt färsen och stek en stund så att den bryns lite. Häll på en skvätt sojasås, salt och peppar och tomatkross. Koka upp. Om di vill ha lite såsigare, ta mer tomatkross och eller vatten. Vill du ha frysta grönsaker i slänger du ned dem nu och kokar upp. Precis på slutet kryddar du med timjan. Smaka av och krydda eventuellt mer av något.

Mums!

Spaghettiochfärssås

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *