Eurovisionsschlagerfestivalen

Jag måste säga att det var ett riktigt bra schlagerår i år! Många bra låtar. Ofta är det ju bara enstaka låtar som är sådär jättebra. Men igår lyckades jag rösta på sex stycken:

Norge – En hårdrockig låt som t.o.m. gillades av min annars schlagerhatande sambo. Riktigt snygg klädsel och vackert med fiskbensfläta!

Danmark – Denhär fastnade direkt. Den har en melodi och text som direkt sätter sig, vacker och sagolik. Passar bra med den naturliga looken, barfota och flygig klänning, liknar Loreen. Kanske är många trötta på det superstylade och kommersella att det det vackra, naturliga och sagolika har större chans? Låten “Fairytale” med Alexander Rybak som vann överlägset häromåret var ju också i sagoland och med en akustisk fiol.

Rumänien – Innan jag såg trodde jag att det var en kvinna, jösses vilken röst, en man som kan sjunga så! Och så kommer han från Transylvanien och ser ut som Dracula. Kan man annat än gilla det?

Island Vackert språk och vacker sång i skönsjungande melankolisk melodi. Tyckte inte den var så speciell först men den växte och fastnade.

Ungern – Det där ordet var så gungigt och svängande “Kedvesem” – som betyder älskling. En sån skön snubbe med en skön låt. Här hemma är vi jätteimponerade av videon till den då olika bilder förstoras och en liten detalj förstoras till en ny bild och en ny och en ny, så häftigt! Han hade velat sjunga en del av den på svenska men kom tydligen in med det förslaget försent så det fick han inte, synd för det var coolt. Här är den ungerska versionen med svensk text, svenskan  kommer efter 2.35 min. Sambon trodde att detta kunde bli en sommarplåga, hoppas! Mer sköna låtar till folket!

Nederländerna – Anouk har en fantastisk låt. Växer för varje gång man hör den. Först kanske den verkar nästan tråkig men sedan rycks man med av melodin och gungar harmoniskt. Var lite överraskad av att hon gjort en så lugn låt när  hon en gång blev så känd för en av mina absoluta favoritlåtar “Nobodys wife”, en riktigt powerwomanlåt! Hon har talang!

Om man skulle ta och njuta av Eurovisionsschlagerfestivalfinalen (säg det där några gånger på raken!) en gång till!?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *