Ett läger på Gotland

Downs-tårta

Tårtkalas med föreningen  https://www.facebook.com/downsisup/info/?tab=page_info

I somras skulle vi mest varit hemma på semestern men i sista minuten kom vi med på ett läger för downsfamiljer på Gotland. Det blev en kaosartad kväll när vi snabbt behövde boka båt som var mer eller mindre fullbokad, likaså tåg som jag och barnen måste åka eftersom sambon skulle iväg på bågskytte-SM precis innan. Höll på att få världens ångest över att vi för femtioelfte gången missade en träff med andra ds-familjer. Men så fick vi ihop det. En riktigt tuff resa. Snabbpackning morgonen efter för att sambon skulle få med allt i bilen till SM. Två dagar senare tog jag och barnen nattåget, sittandes – de enda platser som fanns kvar. Det är helt galet svårt att sova sittandes bland stationsutropningar, skällande hundar och pratande människor. Och barnvagnen fanns inte ens plats för så alla fick tränga sig förbi den i gången. Sambon körde sent till Härnösand för att hämta upp oss där så att vi skulle hinna till båten i Nynäshamn. Han försökte sova i bilen. Men tåget blev försenat och han fick köra upp till Gävle för att vi skulle hinna med morgonbåten. Tidigt tidigt med väldigt lite sömn åkte vi dit. Med 9 minuters marginal kom vi med båten där vi träffade en annan fin downsfamilj.

Solnedgång KneippbynSolnedgång från restaurangen på Kneippbyn

Framme i Visby var det äntligen sommarvarmt och vackert. Vi åt glass och funderade över varför folk hade så konstiga kläder. Ja just det, det var ju medeltidsmarknad samma vecka. Så vi drällde runt på marknaden som var fantastiskt mysig med alla tyger, svärd och vapen, smidesverkstäder, hantverk, matstånd mm. Jag drack världens godaste flädersaft och åt ett fantastiskt gott kanderat äpple med kokos på (kokos kanske inte är så medeltid iof). Visby var så mysigt med kullerstensgator, små vinda radhus, rosor, den gamla muren och ruiner.

Loke Kneippbyn

Lillen på teater

Sedan var det läger på Kneippbyn, som visade sig vara ett riktigt barnparadis. Lillan älskade att vara på badlandet, barnlandet och Villa Villekulla originalhuset. Där var vi också på Pippi-teater, Snårpan-teater och olika matställen. Kneippbyn var invaderat av oss med lila t-shirts som det stod Downs-is-up på. Vi bodde alla i samma område och hade en del träffar, aktiviteter och föreläsning tillsammans. Skönt att träffa andra och dela erfarenheter. Fast lite svårt att lära känna när det bara vara storsamlingar och inte i mindre grupp.  När man väl börjat lära känna folk var det dags att åka hem.

Villa Villekulla

Lillan vid Villa Villekulla, originalhuset (flyttat) där tv-serien spelades in

Vi kollade in Lummelundagrottorna och den högsta rauken som hette Jungfrun. Vi gick runt i mysiga Visby bland backar, gränder, ruiner och på den härliga marknaden igen. Sedan försökte vi sova i bilen på terminalen. Var tvungna att ha fönstren öppna för att få luft men det var trafik och varje gång en båt skulle gå kom det bilar med avgaser och idioter som rökte så att vi fick stänga. Fruktansvärt knöligt och trångt i bilen så vi sov inte många blundar. En kort stund att sova på båten då jag först fick pumpa mjölk för elen krånglade i bilen så det blev lååångt mellan pumpningarna. Var så trötta när vi åkte hem. Men efter att ha hittat en fantastisk ekologisk restaurang i Sundsvall så fick vi ny kraft även om resan tog lite längre tid. Skitjobbig resa men skönt att träffa andra och nu är vi helt kära i mysiga vackra Gotland. vill absolut hit igen.

Rauk

Den högsta rauken Jungfrun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *