En vanlig fredag

En vanlig fredag står en mamma och steker pannkakor. Samtidigt har en tarmopererad bebis ont i magen, gnäller och behöver hjälp att få en kateter uppkörd i rumpan som släpper ut ond luft och bajs. Samtidigt som en fyraåring klänger lite väl närgånget över bebisen och är hungrig. Samtidigt är katetrarna slut och fler behöver hämtas i källarn. Då får den ledsna bebisen följa med och fyraåringen äran att bära upp blåbärssylt till pannkakorna, känner sig stark men tappar burken i golvet i ett kras. Fyraåringen blir förtvivlad, pannkakan behöver vändas, bebisen gnäller fortfarande. Det är timmar tills fadern kommer hem från jobbet. Tillslut blir det fredagsmys ändå. Med den älskade filmen “Frost”, pannkakor med nyhämtad hemkokad sylt, syrensaft och popcorn. Hur ser era fredagar ut?

Lillans julgran

Lillans älskade julgran som hon vill ha kvar inne…

Vi har haft en lugn, snöig och skön jul och en mysig nyår, en härlig ledighet. Ätit alldeles för mycket julgodis och tappat alla rutiner, utom Lillens matningar såklart. Vardagen kom snabbt och helt plötsligt hopade sig allt igen. Lillen är kallad till operation av Peg i magen, det blir inläggning över 2 nätter. Åh vad osugen jag är på sjukhus. En del andra jobbigheter händer. Min ständiga följeslagare ångesten gör sig påmind. Uh!

Nä nu kör vi fredagsmys. Fadern är hemma, Lillen tränar nacken och resten är bänkade i soffan. Det löser sig sa den som sket i vattnet. God helg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Övrigt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *