En småbarnsförälderhjärna som fungerar sådär

Det har blivit lite väl mycket det sista. Får aldrig lägga mig när jag är trött trots att jag somnar sittande flera gånger om på kvällarna, måste alltid pumpa mjölk först och kan inte ta en powernap innan för Lillen är kanske vaken eller Lillan ska nattas och vaknar även på nätterna och skriker, och Lillen behöver byta blöja. Och så upp före alla andra på morgonen för att pumpa, om jag inte vaknar tidigare för att det har blivit knöligt och gör ont. Det är väl så som många småbarnsföräldrar har det med mer än ett barn. Ett av våra barn har också varit sjuk, har downs syndrom och ammar inte så det kräver mer. Alla olika sjukhus-, habiliterings, bvc-, vaccinering-, s besök har börjat kännas för mycket för mig. Dessutom hopade sig allt på samma vecka, tider krockade och varje dag blev uppbokad även med grejer på Lillans förskola. Jag och Lillen missade Lillans luciasång på grötfesten på grund av ett läkarbesök, det gör ont i hjärtat när man redan varit borta så mycket. Jag skulle ha varit så stolt och kanske fällt en tår eller två om jag sett och hört det. För hon älskar att sjunga och tyckte det var så roligt att vara Lucia.

Tre godingar

 3 Små godingar och mer därtill. Mycket att hålla reda på.

Det började kännas för mycket med allt detta flängande + den långa sömnbristen, skadade katter och bilar som har fått lagas och fixas fyra gånger om. Bara stenskottet vi fick på väg hem från förra läkarbesöket krävde en lång heldag till i Umeå för att byta rutan. Men har lyckats flytta fram 2 av besöken så kanske överlevde denna veckan med. För det har börjat kännas alltmer som att orken tryter. Man får kämpa för att hålla upp humöret när man har ständig sömnbrist. Har känts som att snart orkar jag inte hålla ihop allt för hjärnan blir så tung, att jag snart skulle göra något riktigt klantigt för att det är för mycket. Fast det kanske är det jag redan gjort när jag försökt betala med för lite pengar på kortet (har hänt igen och igen och igen och igen), åkt till flygplatsen utan plånbok och glömt köpa presenter till de som fyllt år – saker som är ganska olikt mig. December är en månad då sambon jobbar extra mycket som kockar ofta gör på julbordssäsongen. Men som jag längtar till Jul då han ska vara ledig mer, det blir paus i besöken och vi ska ta det lugnt. Åh vad vi ska ta det lugnt och vara tillsammans som vi inte riktigt varit sedan Lillen föddes. För det förtjänar vi.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to En småbarnsförälderhjärna som fungerar sådär

  1. Pingback: 2014 | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *