En nyinflyttads vardagsnjutningar.

Att flytta från en trång lägenhet på 65 kvadrat till ett stort rymligt hus på 140 kvadrat + inredd källare är så fantastiskt. Jag går liksom runt och bara njuter av allt utrymme. Allt får plats någonstans (vi ska bara packa upp allt också). Det finns inte en endaste garderob som är så full att den inte går att stänga (så som det fanns förut). Ska man hämta något kanske man måste springa upp eller ned i trappor, det känns så himla långt att gå.

Vi har en större tvättmaskin än förut. Den rymmer så mycket att vi inte behövert tvätta lika ofta. Så skönt. Och det finns ett helt rum att hänga tvätt i, den får alltid plats, aldrig behöver vi ställa något tvättställ ivägen så att man måste tränga sig förbi. Det finns till och med ett fint skrivbord att lägga och vika tvätt på, en kran med ho och en torktumlare (som jag inte har lyckats få torrt med än).

Vi har en större diskmaskin. Det är samma som med tvättmaskinen att vi behöver inte diska lika ofta. Också skönt. Och spisen är en såndär av glas, som blir varm alldeles fort. Så bra.

Vi har ett helt skafferi där jag bunkrar mat och dryck, glas-och-plåtburkar och flaskor, köksmaskiner, grillgrejer m.m. Snart kommer jag fylla hyllorna med all min hemgjorda sylt, saft och inläggningar. Då känns det så bra i magen. En trygghet ifall det skulle bli hårda tider.

Jag ska odla massor med ätbart i trädgården. En sådan lyx att ha trädgård. Det blir så mycket mer än kryddväxterna i köksfönstret. Och vi kan gå ut och vara i trädgården och skogen intill hur mycket vi vill utan att bli störda. För den är bara våran (inga stroppiga stressade människor, skitungar eller hundar som skrämmer katten). Fast jag har hört talas om att en viss granne brukar spela väldigt hög dansbandsmusik om somrarna… men min gamle hårdrockare till sambo får väl ge moteld då.

Vi har plats för en rejäl soffa där man kan bre ut sig eller samla mycket människor. Lillan har ett eget rum. Vi har fler rum som vi gör bibliotek, smedja/hobbyrum, bio och gästrum av. Allt får plats, även gäster. Det hade aldrig varit möjligt utan att flytta just hit. Vi har två toaletter med både dusch och badkar, tänk vilken lyx att kunna välja.

Katten vi hade med oss kan gå in och ut hur mycket han vill. Han gillar inte kattluckan bara. Han fått en kompis för gott om plats för katter finns det ju.

Tvättmaskin

En stor tvättmaskin i lagom höjd, vilken lyx!

TvättrumEtt helt rum för bara tvätt. Wow alltså!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Livet på landet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *