En modig bilförare

Jag har kanske världshistoriens dyraste körkort. Fick ta hur många körlektioner som helst. På den tiden trodde jag att jag var dum i huvudet. Nu, många år senare förstår jag att det nog berodde på helt andra saker – dålig självkänsla och att ingen trodde på mig. Första gången jag körde upp var jag så sjukt otroligt nervös att jag gjorde klantmisstag jag inte brukade göra. Andra gången körde jag med en kvinna som jag satt och pratade om annat med och blev avslappnad. Då gick det jättebra. Jag är fortfarande jättestolt att jag tog körkort så mycket som jag kämpat. Tyvärr hade jag hunnit flytta hemifrån och ung o fattig hade man ju inte råd med bil så jag körde knappt alls under några år. Då blev det läskigt. Jag har fått öva upp mig igen, vilket har varit skitjobbigt eftersom jag fått sådan förväntansångest. Började på en parkering, fortsatte med korta sträckor och sambon bredvid. Sedan hände det ju tillslut att jag blev tvungen att köra själv. Det blir ju liksom pinsamt när andra kommer o hämtar en fast man har körkort. Dumt nog körde jag för sällan för att bli van och ju mer jag väntade emellan desto med ångest fick jag inför nästa körning. Sedan hände det sig så att jag behövde köra lite längre sträcka 3 helger i rad. Var såklart jättenervös, inte bara för körandet utan också för mitt extremt dåliga lokalsinne. Men det gick bra och jag blev mindre nervös för varje gång. Sedan dess har jag kört alltmer, till och med fyratimmarssträckan från Värmland och jag fick inte fnatt trots läskig vattenplaning på ena sidan. Sedan kom eldprovet, när katten blev sjuk och jag fick hämta och lämna mitt i centrala Göteborg femtioelva gånger. Jag vet till och med vana förare som inte vågar köra i centrala stan. Sjukt jobbigt nervös: “tänk om jag tappar koncentrationen”, “tänk om jag kör vilse” “tänk om…”. Men jag hittade dit varenda gång, och körde fel de flesta gånger på vägen hem, haha! Då lärde jag mig att det är ok att köra fel för tillslut hittar man rätt igen. Jag har trotsat mina rädslor så många gånger så jag är jättestolt! Jag är ju värsta bilföraren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

2 Responses to En modig bilförare

  1. Jag tror faktiskt att mitt körkort var ännu dyrare än ditt. Jag körde nämligen upp SEX gånger och tog endast körlektioner då min mamma inte har bil…. Så i slutändan blev det nog väldigt väldigt dyrt..

  2. Pingback: Dåligt lokalsinne | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *