Efter städstress vill man ha body butter, chokladpraliner, lugn och ro

Nu är det värsta flyttstöket över. Hann/orkade inte ens blogga i onsdags. Vi har röjt, packat, slängt, burit, kört och städat från morgon till kväll 6 dagar i sträck. Och dessförinnan röjt och packat en del med. De senaste dagarna har jag varit så spyfärdig på packning och städning att jag bara velat gråta. Ett tydligt tecken på att jag behövde vila. Men allt var tvunget att vara klart till fotograferingen av lägenheten idag, vi höll på in i det sista. Nu är här så tomt att det ekar och mer välstädat än någonsin. Jag har städat det mesta eftersom sambon var på jobbet. Igår var mina händer alldeles torra, skrumpna och sprickiga. Då rengjorde jag ugnen med ett sjukt starkt medel som sved  i sprickorna så de fläkte upp sig (innan sambon hittade platshandskar), idag är de mer blodiga sår. Fick så ont i kroppen att jag kände mig som en gammel käring som håller på att trilla i bitar. Det får mig att tänka på hur hårt många arbetade förr med arbete och att till exempel tvätta ute i kallvatten för hand, då får man sådana händer som jag har nu. Smörjer med min älskade body butter från Body shop – jag använder knappt skönhetsprodukter och krämer men den här är verkligen bra och doftar fantastiskt. När jag använder den som doftar hallon brukar jag säga att jag har “hallonat” mig. Även Lillan älskar den för vi har smörjt på henne ibland när hon varit torr, så så fort hon får syn på den vill hon smörja. Igår tyckte vi att vi skulle belöna oss för att vi röjt och städat så duktigt så vi gick på indisk restaurang. Då slipper man ju mer disk också.

Nu skulle jag helst vilja åka på spa och få min ömma kropp masserad, vila, äta chokladpraliner och dricka paraplydrinkar. Det skulle jag förtjäna. Men det är jag och Lillan i helgen. Vi ska på halloweenfest och ta det lugnt. Det fanns liksom ingen tid att fixa dräkt (även till dagis), och symaskinen står i ett förråd på andra sidan stan så det var en lättnad när hon ville vara spöke. Bara att riva itu ett lakan, klippa två hål och måla en mun. Jag ska göra allt annat än duktiga saker denna helgen i alla fall. Glad halloween/ allhelgona/all hallows eve!

Spöket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Inredning, renovering, Mående, livsvisdom and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Efter städstress vill man ha body butter, chokladpraliner, lugn och ro

  1. Pingback: Flyttarens frustrerade klagosång | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *