Den sjuka processen

Någon undrade varför jag fått permanent sjukersättning. Människor från förr vet liksom inte att jag varit sjuk i nästan 10 år. Jag har tidigare berättat om sjukdomen del 1, del 2 och del 3. Jag har i många år drömt om en bättre tillvaro. Efter många hårda år med ångest, depressioner och arbetsträningar kom jag fram till ett beslut. När man väl förstått och accepterat läget är det svårt att vänta på att andra också ska förstå det. Vård och myndigheter borde hjälpa men drar ned en. Försökte ändå hålla igång tillvaron och göra saker. Jag levde i den förnedrande, pressande och fattiga tillvaron som utförsäkrad i 1 år och 4 månader. Som väntat strulade förnedringskassan med beslutet. Och så strulade de igen. Det var så jobbigt att gå och vänta på och inte veta. För att alls orka fick jag försöka peppa mig för att hålla modet uppe. Men det kom mer krångelikrångel. Och ännu mera väntan, med den ständiga ångesten över att inte veta, och vändautochinpåkroppenångesten när beslut sköts fram. Fick vänta ännu mer och tvingas hantera ett ovisst beslut, som sedan visade sig inte ens vara taget utan framskjutet igen. Försökte orka vidare, göra saker  för att slippa tänka på ångesten. Fick ännu ett jobbigt brev som gav ännu mera helvetesångest och en hemsk mardröm. Jag misströstade, mådde skit åt helvete och ville knappt blogga längre. Orken var slut, jag brakade ihop och körde på tomgång för att fixa ännu ett intyg. Denna jobbiga process förstörde min semester. Jag fick ännu mer som behövde klaras och orkas. Det var tur att jag hade en bra sysselsättning som stöttade och var förstående i denna skitprocess som tillslut fick mig att sluta sova om nätterna. Sedan kom beslutet och jag var i chock och glädjetårar av lättnad efter all denna kamp. Hade blivit så nedbruten att jag fortfarande mådde skit efter det positiva beslutet. Jag sover inte dåligt varje natt längre men de flesta. Detta var en traumatisk process som tar tid att läka ifrån. Det kan inte få gå till på detta fruktansvärda vis. Vi behöver en mänskligare sjukförsäkring för detta är ett sjukt land med sjuka sjukprocesser.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *