Citroncheesecake

Inte för söt och inte för syrlig. Fräsch och smaklig. Fick till den perfekta balansen. Gjorde denna på mitt födelsedagskalas och den passade perfekt efter en mastig rätt som lasange. Fast mätta blev vi!

Botten:

  • 200g digestivekex (halva paketen)
  • 100g mjölkfritt margarin
  • 1-2 msk citronsaft

Sätt ugnen på 175c. Smält margarinet och mixa tillsammans med digestivekexen. Tryck ned blandningen i en form med avtagbar kant (om du vill kunna skära enkelt, annars går det med pajform). In i ugnen i 10 minuter.

Fyllning:

  • Ca 400g Silkentofu (mjuk tofu, finns i asiatiska matbutiker)
  • 2½dl socker
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1 dl sojamjölk
  • 4 msk majsmjöl
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 msk citronsaft
  • 1-tsk citronzest (rivet skal)

Blanda allt i en mixer och mixa slätt. Fyll kexbotten och grädda i ugnen 30 minuter.

Glasyr: Vispa florsocker och lite vatten till en ganska tjock smet. Häll ev i några droppar gul karamellfärg. Bred glasyren över cheesecakeen och bjud! Mumsa på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *