Choklad-marsipan-saffran-piripiribullar

Min kära sambo gjorde en helt ny variant på kanelbullar häromdagen. Det blir lätt nya spännande saker när man inte har alla ingredienser hemma. De blev helt gudomligt maffiga och goda!

Ingredienser till 13 stora bullar:

  • 25g jäst eller 1 påse torrjäst
  • 100g mjölkfritt smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2½dl sojamjölk, 37c varm
  • ½tsk salt
  • 1½ pkt saffran
  • 3 st torkade piripiri, smulade
  • 150g riven marsipan
  • 200g hackad mörk choklad
  • 6-7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och rör ut denmed lite av mjölken. Blanda mjölk, jäst, salt, saffran och socker. Häll i hälften av mjölet och rörom. Tillsätt s,öret och resten av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg 10-15 min för hand / 5-10 min i maskin. Degen ska släppa skålen. Jäs övertäckt i 30 min. Lägg upp degen på mjälat bakbord. Kavla ut till en 5 mm tjock rektangel. Bred på smör. Strö på sirap, piripiri och riven marsipan. Strö sedan hackad choklad över. Rulla ihopb från långsidan och skär 2-3 cm breda bitar. LÄgg bullarna i bullformar elle rpå bakplåtspapper. Sätt på ugnen på 200-230c. Jäs bullarna övertäckta i 30 min. Tryck till dem så attd e blir plattare. Grädda i miten av ugnen 8-10 min. Den sirap som kommer upp kan man ringla/kladda över bullarna, det blir som kola.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

5 Responses to Choklad-marsipan-saffran-piripiribullar

  1. Jason says:

    Much appreciated for the information and share!

  2. Thanks for the informative article, it was a good read and I hope its ok that I share this with some facebook friends. Thanks.
    My site is FatCow Reviews.

  3. I really fondness the matter to you shared. Thank you pro rearrangement.

  4. Thanks for the share! Very useful info, looking to communicate!

  5. TantMango says:

    Varsågod. Kul att det är uppskattat. Berätta gärna vad receptet kommer ifrån!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *