Chiliböngryta

Många pratar om att man bara vill äta sallad på sommaren men jag har aldrig träffat någon som faktiskt gör det varje dag. Grytor äter en väl ändå titt som tätt och en regnig sommardag passar en het chiligryta jättebra!

  • 10 dl kokta röda kidneybönor
  • 1/4-½ strimlad purjolök eller 1 gul lök
  • 4-5  skivade vitlöksklyftor
  • 1-2 strimlad röd sötpaprika
  • 1 pkt passerade tomater + ca ½ pkt vatten
  • 3-4 små torkade söndersmulade chilis eller motsvarande (smaka av styrkan)
  • 1 rejäl tesked kakao
  • lite torkad oregano eller persilja
  • en skvätt salt

Stek lök och vitölk och lägg till paprikan efter en stund, stek den litegrann bara så håller den sig knaprigare. Tillsätt kryddorna och stek någon minut. Tillsätt passerade tomater och vatten. Koka upp och låt koka på låg värme 20-30 min och sedan på eftervärmen. Låt grytan gärna stå över dagen eller natten och gotta till sig. Smaka av och krydda ev. Är gott till ris eller som jag serverade det med: rött råris.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *