Brödbaksknep

Hur får man egentligen ett gott saftigt bröd? Jag har sällan lyckats fast jag bakat en del under åren. Mitt har ofta blivit kompakt och lite torrt. Det borde bli bra om man följer recept, men det har inte funkat. Men nu har jag nog nått upplysningen kring vad jag gjort fel. Här är några smarta knep som jag tidigare inte känt till vikten av:

  • Det behöver inte vara så mycket mjöl som det står i receptet och degen måste inte släppa bunken helt. Bättre att ta så mycket mjöl att degen håller ihop men ändå är hyfsat kladdig. Detta gör att brödet blir saftigt.
  • Andra jäsningen blir bäst i ugnen i 30-50c (eller varmluftsugn på 70c). Det går  dessutom fortare, en 30-40 minuters jäsning kan gå på 10 minuter. Sedan är det bara att höja till baktemperaturen och baka direkt. Detta gör att brödet jäser ordentligt och blir luftigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

One Response to Brödbaksknep

  1. Pingback: Nattjäst bröd | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *