Brattön del 2

Del 1

Det blev en stressig morgon med mycket packning som skulle med. Jag satte på Lillan fel sko på fel fot och sambon glömde sina “skjuta-i-skogen-dojor” så fick fick vända om. En sådan himla tur att det gick en till båt!

Det är något extra rofyllt med att åka till en riktig ö utan bro. En kommer liksom bort från allt, till en egen liten oas.

Första dagen vi var där var det så himla kallt! Lillan blev blå om läpparna trots att jag tog på henne femtioelva lager kläder, men hon blev varm när hon sov. Jag satt bitter och frös och ångrade att jag följt med. Stress och att frysa är inte min grej! På kvällen var vi så trötta och frusna att vi sket i att grilla och stekte korv med bröd. Det är alltid gott! Det var mys och allt kändes bättre.

Vi hade en stuga utan toalett och vatten så på morgonen hoppade jag ut för att pissa en skvätt. Men då kom en jättestor båt som jag och Lillan spanade in. Hon tyckte det var mycket intressant med “toja båten” (=stora båten). Hoppas den inte såg mig bakom den lilla björken.

Medans pappan struttade runt i skogen tog jag och Lillan en härlig långfrukost i bäddsoffan med mumintrollen på datorn.

Vi badade inte för fy tusan så kallt det var, men det fanns det andra galningar som gjorde.

En blir som lugn i själen av att omges av träd, skogsvägar och vatten.

Andra kvällen drog vi och grillade med vänner och släktingar. Grill+lite vin+ trevligt sällskap är alltid en oslagbar kombination.

Tredje dagen kunde vi se lite mer när sambon sköt för då var de inte bara i barnvagnsovänliga skogen. Han hade kvalificerat sig bland de fyra bästa, semifinalen var jämn och det var riktigt spännande.

Jag trodde att jag hade en jättebra idé att få Lillan att somna innan finalerna så att hon inte skulle störa. Men hon vrålskrek så att jag fick ta upp henne. Då blev hon helnöjd med att leka med pinnar och höll sig ganska tyst.

Sambon hamnade i bronsfinalen och vann den. Hann knappt få priset innan vi stressade iväg som tokar med att diska och packa ur stugan eftersom någon (som borde få sig en utskällning!) bestämde att båda båtarna skulle gå så snabbt efter tävlingen. Lillan sov  lyckligtvis igenom vår enormt galna stress med packning som föll av både här och där på väg till båten. Jösses vad packning det blir med barn! Väl hemma somnade vi schletna föräldrar i soffan så vi lade oss 20.30 den kvällen. Jösses vad trötta vi var!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom, Övrigt. Bookmark the permalink.

3 Responses to Brattön del 2

  1. Pingback: Brattön – vackert men tröttande | TantMango

  2. Pingback: Lilla Brattön | TantMango

  3. Pingback: Brattön del 1 | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *