Bra mat-mässa

Var på Bra-mat-mässan – den vegetariska matmässan i Göteborg. Där fanns så mycket goda grejer: veganska ostar, korvar, seitan, biffar, påläggskorvar, mjukostar, havtornsprodukter, raw foodvaror, cholkadbollar, sojaprodukter, groddar, ekomat, frukt & grönt, sojamjölk, havremjölk, mandelmjölk, sojaglass, choklad, kokböcker m.m. Det är kul att det kommer så mycket ny vegomat hela tiden! Mycket gott att provsmaka: kryddiga korvar, krämiga ostar, len glass, goda vitlöksgroddar, mättande raw food-chokladbollar, fräscha frukter, mjuka mjukostar, speciell tempeh, mumsig choklad, matiga biffar, tuggig tacofärs, saftiga seitanbitar m.m. Jag gick runt och matade Lillan med korvbitar hela tiden medan vi provsmakade och köpte en massa spännande grejer. Hon mumsade glatt och sade “meja” så fort det tog slut, bara att mata på så var hon nöjd. Här är några väl valda godsaker, hade jag haft mer pengar och större kyl hade jag köpt halva stället!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak, Övrigt. Bookmark the permalink.

6 Responses to Bra mat-mässa

 1. Vad roligt! Jag har förstått att du är vegetarian/vegan och det känns väldigt roligt att det finns så mycket mer alternativ idag än vad det gjorde för låt oss säga 5-10 år sedan? Kanske har jag fel. Jag har velat testa raw-food, det känns spännande men det stannar oftast vid tanken. Jag orkar inte just nu.

  Vad är “seitanbitar” och “speciell tempeh” ? Spännande!

  Kram

 2. TantMango says:

  Ja det kommer en massa nytt hela tiden, bara mer och mer. Har hänt helt otroligt mycket sedan jag blev vegetarian för 15 år sedan. Raw food tycker jag också är spännande. Åt det för en massa år sedan i London och det var mycket godare än jag trott att det skulle vara. Skulle gärna testa mer och kanske äta det ibland men har inte heller orkat.
  Seitan är vegokött gjort på gluten. Finns i en massa varianter och går att göra själv. Kolla här: http://www.oxon.se/seitan/ (jag brukar göra julskinkan från den sidan).
  Tempeh är gjort på jästa sojabönor och har en ganska speciell smak som man antingen älskar eller hatar. Jag gillar det inte. http://www.vegetariskt.com/tempeh.asp
  Kram

 3. Hej! Spännande blogg! Jag är också vegetarian, men har successivt gått över mot en hel vegetarisk kost. Jag spanar inte frenetiskt på innehållsförteckningarna än efter mjölk och ägg. Men ser jag det så äter jag det inte och köper inte hem mjölk och ägg. Är du lakto-ovo eller? Jag har varit det i 6år. 15 är lång tid! grymt!

  Är du engagerad i någon djurrätts organisation?

 4. TantMango says:

  Tack! Jag var vegan i kanske 11 år ungefär. Sedan jag fick barn och en massa annat jobbigt hände har jag börjat fuska och äter en del mjölk-och äggprodukter men mest när någon annan bjuder eller köper det för jag lagar veganskt och äter mestadels det.
  Jag var engagerad i Djurens Rätt förr men det var några år sedan nu.

 5. JonasU says:

  Ok! Det är ganska svårt att klara av att vara vegan tycker jag. Men det är nog en vanesak. Jag och några vänner startar upp en lokalgrupp för Djurrättsalliansen. Vi blir officiellt en grupp nu på onsdag! Detta ska bli spännande att få vad med i, se vad det för med sig. Vill du vara med? 😉

  • TantMango says:

   Nja det beror på. Jag tyckte det var lätt i typ 11 år. Sedan fick jag barn och en massa elände i mitt liv + få veganvänner kvar och därför orkade jag inte mer. Det är en vanesak och beror lite på vilken livssituation man har. Har ingen ork att engagera mig för jag mår rätt dålit nuförtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *