Barn och gamla är kloka människor

Dethär med oro och ångest handlar om att ha kontroll. Man vill veta vad som händer, hur det går. Men det kan man inte. Det är bara när man släpper taget om framtiden som man kan vara i nuet, och njuta av tillvaron.  När man kan tänka att “det går som det går”. Som den 104-åriga damen Alice , jag hörde på radion häromdagen sade: “Det som händer ska ske i alla fall”.

Jag tänker att barn och gamla nog är de klokaste människorna. Barn är nyfikna, lekfulla, orädda och rakt på sak. Kloka utan att vara fångade i hur man ska tycka och tänka. Ser världen som en upptäktsplats. Äldre är kloka med livsvisom och erfarenheter, gör inte så stor grej av allt som händer för det är en del av livet. Det är vi däremellan som stressar runt bland oro, rädslor och måsten.

Vi kanske skulle lära mer av andra åldrar? Vara lite mer nyfikna, sluta oroa oss och låta det som händer hända för det är någon mening med det, vara lustfyllda, nyfikna, tankfullt kloka, lekfulla. Leva livet. Som en gammal go tant eller gubbe med barnasinnet kvar.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

One Response to Barn och gamla är kloka människor

  1. Pingback: Kärlekens drivkraft | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *