Bajs

Nu är jag en fullfjädrad småbarnsförälder för här kommer ett inlägg om bajs (moahahaha! Barnvagnsmaffian has taken over. Resistance is futile – you will assimilate).

Kom i i en diskusion  om en  djup fundering jag haft senaste tiden: Varför kommer alltid bajset upp på ryggen? (nu syftar jag på bebisar då va). Newton kom ju på hur det här med gravitation fungerar. Ni vet: äpplen faller nedåt och allt annat också. Men han missade bebisbajs, det tar sig uppåt ryggen, ändå upp i nacken har det rapporterats. Hur går det till? är det en motkraft till gravitationen? anti-gravitation? undantaget som bekräftar regeln? en naturkraft vi ännu inte lyckats förstå? Detta är ett mysterium. Den som löser detta kanske får nästa Nobelpris. Igår såg jag ryggen på Lillens body lyfta sig när spruttibangbang-ljudet kom. Shit happens! (hjälp jag har blivit smittad av sambons Göteborgshumor!)

På sjukhuset satt jag och funderade. Jo, efter tarmoperationen för Hirschsprungs sjukdom sade ju läkarna att Lillen kan bajsa upp till sex gånger i timman den första tiden (tarmen är van att trycka på). Hur många blöjor skulle vi då behöva köpa? På ett dygn blir det upp till 6×24 antal blöjor, alltså 144 stycken. Det är typ 2 blöjpaket. Då går alltså 14 paket per vecka. Såg framför mig hur vi skulle strutta in där på Willys på vägen hem, ta två kundvagnar, en för enbart blöjor (om det nu räcker till). Folk skulle kanske titta, men vi skulle stolta gå där med vår bebis och kanske säga till den häpne kassören: “Jo det är så att vi har ett barn med tarmsjukdom.”

Åter till de stora frågorna: Varför rör sig bebisbajs uppåt? Hur många blöjor finns det i ett blöjpaket? Hur mycket kan en bebis bajsa? Hur mycket luft får det plats i en bebis?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *