Avundsjuk

Häromdagen sade hab-läkaren att när man ser hur många besök vi har blir man ju mörkrädd. Hen frågade hur vi har det som familj. Och jag sa att det är jobbigt. Att det är jag som gör det mesta för sambon jobbar. Att vi egentligen inte orkar åka mer till Umeå – så att åka till hab-psykologen orkar jag ju inte heller. Och den erbjudan vi fått om avlastning i hemmet så att man ska åka iväg funkar inte heller – jag orkar inte ens åka någonstans. Jag är för trött, sover inte. Att jag har önskat samordning av alla sjukhus- och hab-besök så att man kunde göra flera på en dag och inte under femtioelva tillfällen, men att jag fått veta att sådan hjälp inte finns. Men nu skulle hen försöka ringa runt till några avdelningar och be dem samordna. Och de på hab skulle ha ett teammöte om oss, om hur de kan göra det lättare för oss.
Ibland blir jag så avundsjuk på andra bebismammor som kan ta lugna promenader med sina bebisar. Som kan amma och gosa och mysa en massa. Som hinner vara människor emellanåt och inte bara superextrapowermammor. Som inte ständigt kör fram o tillbaka till sjukhus och hab. Som inte har en telefonlista med bebisens 30 viktigaste telefonnnummer på kylskåpet och telefontider att vänta in. Som inte har femtioelva extra behov, knappmatningar, träningar, sjukdom och smärtor att ta hand om och hålla reda på; och alla myndigheter och specialister hit och dit. Som inte har svårt att tänka, att läsa, att sova, att ha tålamod, att njuta och inte lever med ångest och en ständig känsla av otillräcklighet.

På sne

Det är fantastiskt att han är så glad ändå, han sprider verkligen glädje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Barn, föräldraskap, Mående, livsvisdom and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Avundsjuk

  1. Malin says:

    Starka fina Angelica ! Vad ni får kämpa ! Det är beundransvärt. Jag hoppas att lille gossen får må bättre snart. Att allt blir bra för er ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *