Att ta steg mot ett bättre liv

Tänk så man ibland fastnar i sin oro och i sitt elände. Jag har gått ett bra tag nu under hösten och gjort som så många andra med en klocka som tickar mot “den stora hemska domedagen” (utförsäkringen). Man går och oroar sig så mycket att man drar åt sig mer oro från andra saker i livet som händer runtomkring. Och allt dränerar en på energi så mycket att småsaker kan få en att tippa över kanten. Alltså yoga, avslappning, meditation och mindfulness i all ära, det är bra grejer. Men vad jag och många andra verkligen behöver är ett annat sätt att tänka. Ett positivare förhållningssätt. Att lära sig hur man ser möjligheter och att saker och ting ordnar sig på något sätt. Häromdagen fick jag nog av en person som behandlat mig på ett sätt som jag mår skit av, fick massor med ångest. Jag kände att jag måste byta bort denhär människan för hen får mig att må för dåligt. Kom att tänka på Grynets bevingade ord: “Ta ingen skit!” Jag sa ifrån om det och nu har människan bett om ursäkt, sagt att hen är dålig på sånthär och ångrat sitt beteende.

Jag har nu haft ett långt peppat samtal med en person om dessa saker. Jag vet ju att det tar en enorm energi att ha ångest och oroa sig för saker. Hon beskrev det som att man är en påse med vatten som har en massa hål som läcker. Man blir helt dränerad på energi, urvriden som en disktrasa. Man behöver koncentrera sig på ett enda hål. Hitta sina strykor, vad man är bra på.

Jag har fått lära mig hela livet att oroa mig för saker. Det tänket tar ett tag att lära om. Man faller tillbaks titt som tätt i gamla hjulspår och kan fastna där. Då kan man behöva någon eller något som får en att “snap out of it!” Att se att möjlighterna och att det kan gå bra, lösa sig på något sätt. Att tänka på sina drömmar och hur man kan ta stegen dit, på sitt eget sätt. Inte fastna i drömbilden utan också fokusera på stegen dit.

Bra saker att ha i minnet:

  • Ta ingen skit!
  • Göra om oron genom att intala mig att det kommer att ordna sig på något sätt (för på något sätt tar man sig igenom allt).
  • Vilka personer/saker i mitt liv lyfter mig och ger mig kraft? Ta vara på dem.
  • Vad är min dröm? Bär bilden av den i huvudet.
  • Vilka möjligheter och styrkor har jag att göra saker på mitt sätt?/Vilka steg kan jag ta på färden mot min dröm?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *