Att sträva mot veganism

Dethär med kött är ingen hit för miljön och för att maten ska räcka till alla på vår jord:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/bonor-ar-radikalt-mer-klimatsmarta_6650704.svd

Jag växte själv upp på landet. Men blev tillslut ändå vegetarian och sedan vegan. Jag vill inte orsaka lidande eller död. Hur ska jag veta vad köttklumpen, mjölkpaketets tillverkare eller äggets mamma varit med om? Det finns många djur som har det dåligt och jag vill inte orsaka lidande. Dessutom känns det fel att någon ska dö för min skull när jag klarar mig så mycket bättre på vegankost, det är både gott och hälsosamt (jo faktiskt!). Nu har jag mått så dåligt ett tag att jag inte orkade med det socialt och stressen att fixa med egen mat nu när jag så ofta umgås med köttisar, så därför fuskar jag ibland med ägg och mjölk. Det ger dåligt samvete men jag gör det bästa jag kan just nu. Vi kan alla göra vårt bästa och sträva för en bättre värld för människor, djur, miljö och vår egen hälsa genom att äta mer veganskt, bättre en del än inte alls.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak, Mående, livsvisdom, Tankar om viktigheter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *