Att se sina egna mönster hos andra och lära varann

Det kan vara lärorikt att ha vänner som liknar en själv. T.ex. som lever med ångest. Då kan man turas om att peppa varann och stötta varann när det är tungt eller läskigt, få varann att orka vidare, att våga. Man kan också känna igen sig själv, få en spegling. Igår lärde vi oss något. Jag såg en vän som var jättepeppad och sugen på att gå på spelning, som  frågade mig om jag ville med. Och jag tackade ja för det var bra artister och jag skulle bli besviken på mig själv om jag inte gjorde det (blir oftast blir nervös för orken och måendet och börjar tveka). Men sedan helt plötsligt hände något. Vännen hade tänkt om, kände sig sjuk och blev nervös för hur hon skulle orka jobbet nästa vecka. Och jag kände igen det. Mönstret. Man vill något och sedan kommer tankarna och tar över, oron över orken, måendet och allt som händer framöver. Det som blir till ångest som gör att man bokstavligen känner sig sjuk och krasslig. Lätt stannar hemma, och livet blir lite mer isolerat och trist.

Och jag skrev: “Jag tror  du tänker dig till att du mår dåligt. Förut mådde du bra och ville gärna. Känns som att du oroar dig för framtiden så att du begränsar ditt liv.”

Och hen höll med, och ändrade sig. Vi var på en bra spelning, hoppade, dansade och hade roligt. Släppte loss för en stund. Till Rebecca och Fiona. Så himla bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

One Response to Att se sina egna mönster hos andra och lära varann

  1. Vad fint att du har så underbara vänner! Kul att du hängde på och att du kände att det var lyckat 🙂

    Jag har det jobbigt just nu, skriver inte så mycket om det i bloggen. men det handlar om vänner. Det känns som att jag inte har någon just nu, ingen som vill förstå eller lyssna utan att döma. Jag skulle gärna vilja ha fler vänner som du.

    Stor kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *