Att flytta norrut

Jag hade aldrig i hela mitt liv trott att jag skulle vilja flytta till Norrland. Hade en bild av en mörk lång kall vinter och folk som satt i sina stugor och knappt pratade eller träffade andra. Men några av min allra käraste personer i världen flyttade dit. För mig kändes det som att de lämnat mig och flyttat till Mars och vi hade sällan kontakt. Men saknade varann. Tillslut åkte vi ändå dit och det behövdes ju inte alls något långdistansrymdskepp. Människorna på Mars var inte marsianer – de var vänliga människor i en mysig by med vacker natur. Och husen där är väldigt billiga. Tanken hade aldrig slagit mig att flytta dit men nu har den funnits länge. Tillslut kändes det som en nödvändighet eftersom jag alltmer insåg att jag inte kunde jobba alls och sambon har ingen jättelön. Det räcker inte till hus nära Göteborg. Vi måste alltså flytta någon annan stans, och hellre dit där vi har vänner än inte känner någon alls. Att bo nära vänner är en trygghet (och botar min skräck för ensamhet), speciellt som det är så bra vänner som man vet att man funkar med, som ställer upp för varann och gillar varann genom både likheter och olikheter. Vi ska flytta norrut. Äntligen förändring. Äntligen hus på landet. Äntligen ska jag få jag andas. Drömmen som går i uppfyllelse.

Natur

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

One Response to Att flytta norrut

  1. Malin says:

    Var i Norrland blir det ? 🙂
    Jag har alltid känt att jag gillar Norrland. Men det kommer nog inte bli att flytta dit… Känner ingen där

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *