Att acceptera sitt utseende

Man får gå emot sig själv för det sitter så starkt. Tvinga sig själv att stå ut med bilder och spegelbilder som inte känns helt ok (jag kan lova att det är jättetuff övning för mig att lägga ut bilder på mig här i bloggen). Lyssna mer på vad andra säger ser ok/snyggt ut och ej. Fast bara personer du litar på och som är objektiva. Alltså inte sådana som alltid säger att du är snygg för att göra dig nöjd eller sådana som säger ful för att göra dig ledsen. Man måste ha ärliga åsikter annars funkar det ej. Jag försökte förr tvinga mig att tänka att jag var snygg men det gick inte för det var för stor kontrast, kändes så starkt som lögn. Funkade mycket bättre att säga till mig själv att jag såg ok ut. Det räcker för har man gjort det ett tag så kan man tillslut sträcka sig till att man t.o.m. kan vara snygg när man piffat till sig lite. Och vet du vad? När du är trött, ledsen, sjuk och mår dåligt. Då får man se sliten ut, det är också ok. Det är livets nyanser. Klä dig i sådant du trivs i så strålar du mer. Med enträgen övning framför spegeln hittar du stjärnan i dig. Skriv på spegeln, synligt eller osynligt. Jag är ok.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Acceptans, Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *