Året som gått

Ett år jag kunde varit utan känns det som. Nytt år nya möjligheter skriver andra. Hoppas det. För jag har sett läskiga tendenser. Klassklyftor som växer med pengar och bidrag till dem som redan har och fattigdom som försvårar så många liv, så orättvist och tärande. Förödande. Regeringen kör tvärtom-Robin-Hood-politik och alldeles för få förstår hur illa och farligt det är. Hur många värdefulla liv det krossar. Hur mycket fattigdom, sjukdom, lidande och rasism det skapar. För i jobbiga livssituationer vill vi alltid skylla på någon. Invandrare tycks vara lätta att skylla på när de är minst lika utsatta som alla andra, ofta mer. När det egentligen är politikerna som falskt leende sitter där på sina kostymerade arslen och bestämmer alla orättvisor medan deras sedelhögar växer. En rasism som växer och nästlar sig in bland folket med pepparkaksgubbemyter och pinsam upprördhet över saker många inte vet något om. Jag hade inte ens kunnat med att tycka en massa utan att ta reda på fakta först. Detta är samma år som Breivik blev dömd för en ohygglig massa mord. Har vi glömt det? Han och skrämmande många tror att muslimerna tar över världen precis som nazisterna trodde och tror och judarna tar över världen. Jag ser häpen på hur historien återupprepar sig. Varför ser inte fler det!?????! Och detta hänger ihop med kvinnosynen  Vi genomsyras av skit med kvinnor som inte får tycka något eller se ut som vi vill utan att bli kallade en massa fruktansvärda vidrigheter. Det är mer regel än undantag att kvinnor som skriver i media blir våldtäkts-och mordhotade, att unga tjejer får slamprykten, kvinnor i alla åldrar hatar sitt utseende, blir utsatta för tafsningar och värre övergrepp som vi tvingas att leva i ständig rädsla för.

Mitt personliga år vill jag helst glömma men det hänger ihop med samhällsskiten. Kort sagt: Förberedande arbetsträning som snarare var förnedrande vuxendagis. Arbetsträning som jag var för sjuk för att orka med. Utförsäkring med en enorm press som bara gör måendet sämre. Väntande som bara gör måendet sämre. Utredning och mera väntande på en osäker framtid.

Det finns så mycket skit som gör mig så upprörd och rädd för vad som händer med världen och med alla oss. Människor tycks bråka och klanka ned på varann mer än hålla samman och kämpa för en bättre tillvaro. Mera kärlek. Vi kan bättre! Nytt år nya möjligheter… Gör om, gör rätt, gör bättre.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Tankar om viktigheter. Bookmark the permalink.

One Response to Året som gått

  1. Visst kan världen bättre, låt oss hoppas det! Känner igen mycket av din skit och jag är så trött på den omvända Robin Hood-politiken! Jag vill ha en annan värld! Du är värd bättre! Vi är värda bättre!
    http://queenofkammebornia.se/2012/october/lite-godare-lite-gladare-lite-lekfullare.html
    KRAAAM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *