Äppelmos

Fick en kasse med äpplen så idag har jag gjort äppelmos. Såhär:

Till 1 kg äpple går det åt 1 dl vatten och ca 0,25-4 dl socker.

Väg och tvätta äpplena. Ta bort kärnhus och fula delar, dela i mindre bitar (det är gott och nyttigt att ha skalet kvar). Koka upp med 1 dl vatten per kg äpple och låt koka tills de blir mjuka. Kör i passerkvarn, hushållsmaskin eller med stavmixer. Tillsätt socker, smaka av hur mycket som blir gott för olika äppelsorter är olika söta. Koka upp. Låt svalna innan du fryser eller konserverar.

Håller i kyl 1-2 veckor. Håller i frys upp till ett år. Om du vill konservera på burk, tillsätt   1 rågat krm natriumbensoat per kilo konserv utrört i lite varmt vatten (viktigt att burken är lufttät).

Mums filibabba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

2 Responses to Äppelmos

  1. Susanne Lanz Olsson says:

    Vad bra att de kom till användning!!

  2. TantMango says:

    Susanne: Ja tack så mycket! Tyvärr blev en del förstört eftersom IKEA har pisskvalitet på lufttätheten på sina burkar. Tur att man fryste in en del iaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *