Apelsinchoklad-cheesecake

  • 200g digestivekex (halva paketen)
  • 100g mjölkfritt margarin
  • 350g silkentofu/mjuk tofu  (finns alltid i asiatiska affärer)
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl sojamjölk
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 apelsinchokladkakor
  • apelsiner (till dekoration)

 

Sätt ugnen på 175c. Smält margarinet och mixa tillsammans med digestivekexen. Tryck ned blandningen i en form med avtagbar kant (om du vill kunna skära enkelt, annars går det med pajform). Tjoff i ugnen i 10 minuter. Mixa alla andra ingredienser utom apelsinerna, bryt gärna chokladkakorna i bitar när du lägger ned dem. Slabba på den mumsiga smeten på digestivebotten och tjoffa in i ugnen i 30 minuter. Låt kallna och ställ sedan i kylen en stund eller över natten, och garnera sedan med filéad apelsin. Såhär filéar du en apelsin: Skala den INTE utan skär bort skalet med en vass kniv så att även ytterhöljet på klyftorna skärs bort. Skär sedan bort ytterhöljet på kanterna mellan klyftorna.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

One Response to Apelsinchoklad-cheesecake

  1. Pingback: Efter-nyårs-fika | TantMango

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *