Åh vad jag älskar bruna bönor

Det har jag gjort så länge jag minns. Och så lätt är det med, bara att köpa en “körv”, “splutta” ned i kastrull och värma. I min familj där jag växte upp äter vi alltid det på julbordet, annars är det ingen riktig jul! När jag gick i lågstadiet fanns en kille i min klass som var helt galen i bruna bönor. En dag när vi fick det i skolan ryckte han åt sig sleven från mattanten och slurpade i sig, oj vilket liv det blev!

Bruna bönor är godast med potatis till! Och passar bra till morot, t. ex. min mumsiga morotssallad som jag ofta gör. Lillan älskar “böno”, “tatis”, och “mojo”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mat & bak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *