Äckel tog sig rätten att vara respektlös

Jag var med om en obehaglig grej igår. En snubbe som slickade sig om munnen med tungspetsen och tittade på mig, när jag gått förbi gjorde han pussljud. Jag fick lust att vända mig om och smälla till honom, men vågar inte för tänk om han håller fast mig eller tafsar? Jag vill inte få min kropp bedömd av nåt jävla äckel. Håll dina äckliga tankar för dig själv! Blir så arg på att någon tar sig rätten att bedöma min kropp utan att jag bett om det, någon som jag inte ens känner. Som tar sig rätten att ge mig sådant jävla obehag, otrygghet, äckel. Jag vill inte ens behöva tänka på om det hade något med mina kläder att göra. Man ska fan kunna gå naken och bli behandlad med respekt! Ska man behöva gå runt i en säck för att slippa all skit? Jag kan nog till viss del förstå de som går i slöja för att slippa männens sexualiserande blickar. Fast här i Sverige blir människor i slöja trakasserade på grund av slöjan. Aldrig får då kvinnor vara ifred. Sjuka jävla värld!

Kan vi inte bara sluta kommentera kvinnors kroppar och prata om hur de ser ut jämt? Kan tidningar sluta fläka ut kvinnokroppen på nästan varenda tidningsomslag? Kan inte alla vara trevliga mot varann? Kvinnor är människor och människor ska behandlas med respekt!

 

Hej Blekk skriver om varför kvinnor inte vill bli visslade på

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom, Tankar om viktigheter. Bookmark the permalink.

3 Responses to Äckel tog sig rätten att vara respektlös

 1. Marlene says:

  Å andra sidan så bjuder unga tjejer väldigt mycket på sej själva med avklädda bilder lite överallt, som om de vill bli bedömda. Hur bemöter man sånt?

  • TantMango says:

   Ja det är synd att vi lär oss söka bekräftelse på det sättet. Då bekräftar jag hellre att någon är klok, smart eller bra på något. Frågar om hennes intressen, vad hon tycker och tänker om något etc.

 2. Tess says:

  Bra skrivet! Helt sjukt att en del män anser sig ha rätten att tafsa och bete sig som att kvinnans kropp är deras egendom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *