Hemgjord pizza är en hit på helgen! Och även dagarna efter om man gör mycket… Hade några vänner hemma och bakade loss.
Gör pizzasalladen först, helst dagen innan för den blir godare ju mer den får stå och gotta sig:
- En halv strimlad vitkål (för en jätteskål, annars mindre)
- Salt
- Svartpeppar
- Vatten
- Vitvinsvinäger
- En liten skvätt olivolja
- Vatten
- Örtkryddor t.ex. provensalsk blandning
Blanda allt och smaka av. Ta eventuellt mer av någon ingrediens.
Tomatsås:
- 1 pkt passerade tomater
- En nypa salt
- En nypa svartpeppar
- En nypa oregano
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
Blanda allt och sjud en stund.
Pizzadeg:
- 1½ dl vatten
- 2 msk olja eller margarin
- 2 krm salt
- ca 4 dl vetemjöl
Blanda allt med mjölet sist. Kavla ut och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Fyllning 1: Sojafärs, stekt och kryddad med lite chili, salt och svartpeppar. Strimlad paprika, inlagda eller färska champinjoner, gul och röd lök, oregano, olivolja (skvätt över).
Fyllning2: Vegokycklingbitar, strimlad rödlök, bitar av soltorkad tomat, oliver (gärna kalamata), oregano, olivolja (skvätt över).
Fyllning3: Vegokorv skuren i bitar, strimlad gul lök, strimlad paprika, skivad tomat, brukchampinjon, oregano, olivolja (skvätt över).
Jag och Lillan gillar ananas men inte gästerna så vi lade bara på det lite här och var, hade även tänkt ha curry på en anananspizza men det ville ingen annan, det är gott om en gillar det. Där fanns också ett kräset barn som inte villa ha grönsaker alls så pizzorna hade olika delar. Det går alltid att mixtra så att alla blir nöjda.
In i ugnen på 225c i 10-15 minuter. Slurp!

Pingback: En riktig familjemyshelg | TantMango