20+krisen / vad-ska-det-bli-av-mig-krisen

Någon som känner igen sig i vad-ska-det-bli-av-mig-krisen?

Dethär känner jag så väl igen. Har själv haft så enormt mycket ångest över vad jag ska bli, göra med mitt liv, vad jag kan, vill och trivs med. Efter gymnasiet var jag skittrött på att plugga och ville inte göra det mer. Men efter att ha jobbat några år kände jag att jag ville något annat. Så jag började plugga och ändrade mig både före och under tiden. Men under pluggandet blev jag sjuk och allt ändrades. Men funderingarna fortsatte över vad jag skulle göra så fort jag blivit frisk. Jag har verkligen ändrat mig massor med gånger och kommer kanske aldrig att veta. Processen blev längre eftersom jag blev sjuk men gjorde också att jag kunde göra och lära sådant jag annars inte gjort. Detdär med pluggande finns inte ork eller möjlighet till just nu, om jag nu ens vill det, men det är ju många år kvar. Just nu vill jag bara hitta ett jobb jag trivs med och klarar bra, flytta ut på landet med familjen, pyssla med hobbies och umgås med nära och kära. Vad det blir av mig längre fram vet man ju aldrig. Bara en trivs med livet så ska det nog bli bra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Mående, livsvisdom. Bookmark the permalink.

3 Responses to 20+krisen / vad-ska-det-bli-av-mig-krisen

 1. Det sätts en enorm press på ungdomar redan i högstadiet att de ska veta vad de vill bli. Jag hatar den pressen. Jag har faan ingen aning om vad jag ska bli. Fast jag vet ju vad jag vill bli – lycklig. Det är väl trots allt det det handlar om? Dem i skolan tycker inte det verkar det som. Det kan behövas jobbiga perioder och svåra tider där man har ångest eller kanske till och med svårare saker som depression eller panikångest (jag har lidit av det senare), och det är hemskt att gå igenom det men det gör så att man förstår vad som är viktigt här i livet. Har man mått riktigt riktigt dåligt har man nog lättare för att vara glad bara för att man finns och att man mår hyfsat bra.

  Lycka till med ditt tänkande 😛 Lev ett bra liv 🙂

 2. Sofie Strahl says:

  Den där krisen känna nog, tyvärr, allt för många igen…
  Den är energislukande och man borde bara kicka bort den med en klackspark! 😀

 3. TantMango says:

  Laks: Ja verkligen. I den åldern är det ju skitsvårt att veta! Ja just det, Lycklig! det är det man ska bli, så sant. Jo jag umgås mest med folk som mår eller mått dåligt för de är inte så ytliga, förstår vad som är viktigt. Tack så mycket 🙂 Ha ett bra liv du med!

  Sofie: Jamen precis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *